Hlavní navigace

Názory k článku Na český trh přichází nový síťový přehrávač hudby a internetových rádií LARA

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2013 9:42

    Nodar

    tohle by se mně vedle kuchyňského vypínače osvětlení moc líbilo, jen škoda že mne nenapadlo před 20 léty na tohle zasekat do zdi kabely :-)

  • 28. 6. 2013 10:42

    Griffin

    Přívod ethernetu k tomu a kabely k repro zase dál. Doufám že napájení to má alespoň přes PoE.

    Je to hezký ale principiálně pokud to má DO tak to může ležet někde skrytě a nemusí to být vidět.

    Myslím že budoucnost je v ovládání hlasem, než najdeš ten správný ovladač tak své požadavky rychleji vyslovíš. Největší problém je aby systém dokázal správně dekodovat plynulou řeč a vyzobnout z ní příkazy.
    Protože pamatovat si jak zní příkazy na ovládání světel nebo vytažení žaluzijí ... zapnoutí hudby a vybrání interpreta, je fakt nemožný.
    Tady je budoucnost.

  • 30. 6. 2013 20:46

    Nodar

    takhle to používám doma, mám Logitech Duet a z něj je v pokoji vidět v podstatě jen dálkový ovladač s displejem. Přijímač a monobloky jsou schované, takže na první pohled to je takové kompaktní řešení, nikdo nečeká že by to dobře hrálo, ale po spuštění je těch 2x200W poznat :-) Akorát na přehrávání rádia v té kuchyni by se mně líbilo něco jednoduššího, jako je ten "vypínač".

    A ta budoucnost s ovládáním hlasem je už na dohled, třeba taková aplikace Antelli pro Andoidí founy je spolehlivá, vyhledává fráze, dokonce komunikuje, prostě paráda a dostat ji ještě do auta nebo do obýváku, nemělo by to chybu. Pro spolehlivou detekci by stačilo aby si neustále hlídala klíčové slovo (např. "Zlatíčko") a krátký řetězec slov po něm dekódovala. Druhá podmínka, v každém pokoji sada šesti citlivých mikrofonů s audioprocesorem pro potlačení okolního hluku/hudby a vyselektování hlasu. Nebylo by to nutně ani drahé. Akorát zásadní otázka - chceme mít doma supercitlivé mikrofony propojené s krabičkou připojenou na net? ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).