Hlavní navigace

Názory k článku Co to je a jak funguje chytrý dům, chytrý byt a chytrá domácnost?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2013 14:51

    bez přezdívky

    ...a když máte celou úžasnou nejvíc nejchytřejší inteligentní domácnost nainstalovanou a zařízenou, tak vypnou proud a jste v haj... pokud tam vůbec trefíte a můžete se jít vykoupat do potoka nebo si ohřát buřty nad táborákem, než půjdete spát pod most, protože se nedostanete ani do bytu. Všechno je to jen technologicko-marketingové ohlupování, aby si člověk nakoupil kvanta nesmyslů, protože je líná lemra zvednout zadek a stisknout vypínač. Úplně nejvíc mne dostávají teoretické kecy na téma eko a úspora. Jasně, nechci slevu zadarmo, abych měl úsporný dům, musím ale zainvestovat do vybavení o tolik víc oproti běžné instalaci, že reálné úspory začnou až v době, kdy už budu v domově důchodců, protože jako senior už nedokážu vše ovládat a stanu se vězněm svého vlastního domu, z něhož mne vysvobodí až pečovatelská služba nebo milosrdná smrt hladem a žízní, jelikož si za boha nevzpomenu, jak naprogramovat přístroj na vaření.

  • 28. 6. 2013 15:34

    Crescenzio

    Mne sa to páči, ale bál by som sa jednej veci. Pri dnešnej elektronike a vývoji to bude za dva-tri roky prekonané a kľudne to môže 5-6 rokov fungovať. Lenže keď sa niečo pokazí, tak zistíš, že vymenený modul nie je kompatibilný s niečim v systéme. Takže nová investícia. Toto je žiaľ bohu elektronika. Dnes už do 6 rokov starého kompu nekúpite RAMky, len v bazare.

  • 6. 7. 2013 14:27

    Nodar

    jako u všeho co do nás perou 24 hodin denně různé marketingové agentury, je to o tom nebýt pitomec a mít vlastní hlavu. Ovšem mít běžný barák v hodnotě 3 mega, tak bych třeba zabezpečovačku, protipožární senzory nebo duální zásuvkový okruh (umožňující jedním vypínačem při odchodu vypnout zbytečné spotřebiče) nepovažoval za vyhozené peníze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).