Hlavní navigace

Jablotron a Loxone Miniserver zabezpečí chytře vaši domácnost

24. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Loxone
Jablotron a Loxone se domluvili na propojení systémů a první produkt je už na světě. Je jím převodník JA-121T sloužící ke spolupráci s Jablotron 100.

Sjednotit ovládání celého domu pod jeden centrální prvek umožňuje Loxone Miniserver. Nyní lze na tento systém napojit i české zabezpečovací zařízení Jablotron, a to díky převodníku JA-121T, který tvoří můstek mezi „stovkovým“ alarmem a systémem inteligentní elektroinstalace Loxone. Dochází tak k integraci kvalitního zabezpečovacího zařízení a dostupného řešení pro chytrý dům.

Jakmile dá systém Jablotron signál Loxone Miniserveru, začnou se přehrávat scénáře, které pomohou ochránit majetek a odradit případného narušitele. Například se okamžitě vytahují žaluzie v celém domě, začíná se blikat světly a audio se spustí na maximum. Okamžitě je také informován majitel a dispečink Bezpečnostního centra Jablotron, které může vyslat i zásahové vozidlo.

BRAND24

Obecně vzato JA-121T zprostředkovává převod signálů ze sběrnice alarmu Jablotron 100 do sériové linky RS-485 jiného systému a zpět. V tomto případě univerzální převodník spolupracuje konkrétně s Loxone Miniserver, čemuž je i uzpůsoben.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).