Hlavní navigace

Nástupce domácího serveru DS412+ je tady, s výkonem přes 232 MB/s pro čtení

25. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Synology
Synology oficiálně uvedlo čtyřdiskový NAS server DiskStation DS415+ se čtyřjádrovým procesorem a také beta verzi připravovaného systému DSM 5.1.

To druhé má přinést především další vylepšení uživatelského rozhraní, včetně lepšího průvodce nastavením, dále pak zvýšení bezpečnosti dat a zjednodušené sdílení dat. Očekávat můžete ale i nové funkce jako Proxy Server či aplikaci Note Station.

V případě toho hlavního, tedy DS415+, Synology uvádí tři vylepšení:

  • čtyřjádrový Intel Atom procesor, 2,4 GHz s podporou plovoucí desetinné čáky, 
  • 2 GB paměti RAM, 
  • podporu hardwarového šifrování AES-NI.

Synology DiskStation DS415+ je určen pro centralizaci ukládání dat, zálohování a sdílení souborů pro malé a střední firmy stejně jako nadšené domácí uživatele. K dispozici jsou čtyři šachty pro interní disky, rozhraní USB 3.0, USB 2.0 a také eSATA pro další – i diskové – rozšíření. Dvě rozhraní Ethernet (LAN) podporují funkci „failover“ a tzv. agregaci linek. V okamžiku jejího povolení se dostanete na průměrnou rychlosti čtení, resp. zápisu, 228 MB/s, resp. 233 MB/s. Pro přenos šifrovaných dat udává Synology výkon „přesahující 232 MB/s pro čtení a 206 MB/s pro zápis“.

Pokud vás zajímá spotřeba, ta v případě hibernace zabudovaných pevných disků dosahuje pouze 17,3 W a v plném provozu 46,2 W.

Cena nebyla zatím oznámena.

BRAND24

Kompletní technická data si můžete stáhnout níže (čeština, PDF).

Synology DS415+ – technické parametry

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).