Hlavní navigace

Vyspělejší správa, výrazně rozšířené možnosti

10. 6. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Qnap
I Qnap přichází s novým operačním systémem pro své NAS servery populární i u nás. K dispozici je i software pro přenosné přístroje.

QTS 4.1 je určen jak pro domácí, tak firemní uživatele a má mít intuitivnější a snáze ovladatelnější uživatelské rozhraní. K dispozici je i v podobě pro mobilní zařízení (Android a iOS) a v tomto okamžiku dovoluje nejen synchronizovat či streamovat multimédia, ale také monitorovat napojené systémy.

Mezi novinky patří tzv. Signage Station (vytvoření animovaného obsahu a jeho zobrazení např. na TV), Photo Station (zeď s fotografiemi, či foto alba), včetně napojení na Google Maps, tzv. Video Station dovolující vytváření kolekcí a jejich hodnocení a mj. i File Station a Qmusic pro streamování hudby.

BRAND24

Je rovněž kompatibilní s přehrávačem VLC a celou řadou dohledových IP kamer (více než 2 600), a podporován je rovněž systém Samba v. 4, replikace v reálném čase s dvoucestnou datovou synchronizací, zálohování na různé platformy Windows a mj. také spolupracuje s antivirovým softwarem od McAfee.

QTS 4.1 je k dispozici pro celou řadu modelů Qnap Turbo NAS a jejich seznam, najdete zde. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).